Подаване на ток с професионални кабели на място при клиента
Паднал ви е акумулатора? Викнете Пътна помощ.

Професионално подаване на ток


Ние ще се отзове на момента и ще Ви помогнем с подаване на ток независимо дали сте с автомобил, джип или бус. При нас работи млад и амбициозен екип, които се стреми да задоволи и най-капризните клиенти! Пътна помощ София е снабден с професионални кабели дебели 4 квадрата и дълги 5 метра, което позволява запалването на мощни дизелови двигатели, които изискват мощен стартов ток.

Правилно подаване на ток

Подаването на ток изглежда лесна процедура, но невинаги е така, ако не сте предпазливи може да повредите автомобила си има много случай с обърнати + (плюс) и – (минус) което може да коства изгарянето на електронни компоненти и на двата автомобила, а в най-лошият случай целия компютър на автомобил.

Съвети

Загасете двигателя и махнете от контакт автомобила, от които ще подавате ток, отворете предния капак(ако акумулатора се намира отпред) внимателно огледайте за означение на акумулатора +(плюс) и – (минус). Винаги червения кабел се слага на +, а черния на – (минус) това се прави, с цел да не се обърнат на кръст.

Задължително на единия автомобил червения кабел се слага на + както и на другия автомобил на +, а черния на цвят кабел на – както е показано в картинката отгоре. Обърнете ли ги + със – ще даде на късо и риска да изгорите компютъра на автомобила е голям. След като сте поставили правилно кабелите запалете колата от която ще се подава ток. Оставете я запалена няколко минути като през това време пипате периодично изолацията на двата кабела да не се нагрее. Ако усетите, че започне да пари преустановете подаването на ток. Ако акумулатора, който зареждате, е читав ще може да запали автомобила за около 2-5 минути подаване на ток. Има и други фактори, от който зависи бързината на подаване на ток, а те са : дебелина на кабелите за ток(не изолацията им, а вътрешната жица — проводник). Колкото по-дебел е кабелът толкова повече напрежение преминава през него и колата ще запали по-лесно. Има значение също така дали автомобила е дизел или бензин. При дизела трябва по-силен стартов ток, а бензина пали значително по-лесно и бързо. Зависи също така колата колко електроника има. По-новите коли след 2005 година се произвеждат с много повече електронни компоненти, който черпят от акумулатора електричество и затова е необходимо да има повече заряд.