Пътна помощ - RS


Автосервиз Big предлага на своите клиенти денонощно сервизно обслужване основни и текущи ремонти
Смяна на ходова част Ремонт на ходова част се налага често заради пътната ни обстановка в София и цялата страна. Множеството дупки и неравности разбиват окачването на автомобила и се налага подмяна на различни части като:

 • Шарнири
 • Тампони
 • Носачи
 • Главини
 • Карета
 • Маншони
 • Амортисьори
 • Ресори
 • Пружини
 • Втулки

Ремонт на - Съединител


Смяна на износен съединител и ремонт на скоростни кутии Как да разбера дали съединителя ми е за смяна? Всички части по автомобила имат признаци като започнат да дефектират или се повреждат съединителя започва от начало да буксува при отделяне на педала автомобила се форсира повече, за да може да потегли това се нарича приплъзване в такъв случай феродото е заминало. Има два варианта съединители. Единият вариант е с горна и долна помпа като долната помпа е лагер помпа в повечето случай този модел са по-скъпи, защото се налага и смяната на вътрешната лагер помпа, която седи в скоростите. Другият вариант е на жило механично като комплекта включва:

 • феродов диск
 • притискателен диск
 • аксиален лагер.

Това цялостно обслужване отнема около 3-6 часа в зависимост от марката и модела кола.

 1. Частично обслужване
 2. Масло на двигател
 3. Маслен филтър
 4. Филтър на купе
 5. Горивен филтър
 6. Въздушен филтър
 7. Смяната отнема около 1 час. Прави се на около 10 000 километра пробег.

Навременното обслужване трябва да се следи и спазва, защото в противен случай може да повредите двигателя и периферията му, което ще ви струва в пъти по-скъпо като ремонт.

Обслужване на - автомобил


Обслужването на автомобил има две възможности цялостно и частично. Цялостното обслужване се налага, когато колата е навъртяла пробег от над 50 000 км на ангренажния ремък и ролките.

  Цялостното обслужване включва подмяната на:
 • Ангренажен ремък
 • Ролки и обтегачи
 • Водна помпа
 • Консумативен ремък (външен)
 • Филтри: маслен, въздушен, филтър купе, филтър скорости (При автоматични скоростни кутии), горивен филтър.
 • Спирачна течност
 • Антифриз

Ремонт на запалителна система при бензинов двигател:

Подмяна на свещи, кабели, бобина, делко (ако има такова), комутатор. Чрез модерен стенд и автодиагностика локализираме проблема на запалителната ви система и след което я отстраняваме. Ремонтът протича за около 2-4 часа.

Ремонт на запалителна и горивна система при дизеловите двигатели: Запалителна система при дизеловите двигатели е по-различна, защото там възпламеняването става чрез налягане и компресия в
цилиндрите трудното палене може да е вследствие на въздух в горивната система, което значи, че тя се е разхерметизирала. Друг
проблем може да е наличието на изгорели подгревни свещи или релета. Проблемите може да са няколко затова е най-добре да му
направим пълен тест и диагностика и след което ще можем да ви дадем становище.

Ремонт на запалителна система


Запалителната система на автомобила включва няколко компонента и ако един от тях е дефектирал може да се окаже невъзможно запалването на колата, както и нейната неправилна работа.

Ремонт на компоненти по-запалителната система при дизелови и бензинови двигател.
Ремонт на стартер, започваме с него, защото се наблюдава често като проблем. За да се ремонтира стартера на колата първо трябва да
се демонтира, след което се разглабя и се подменят вътрешните му компоненти ние от автосервиз Big София препоръчваме на своите
клиенти пълното рециклиране на стартера, за да сме сигурни, че след неговото монтиране той ще изкара поне 3 години. Не
поставяйте втора употреба части! Свалянето и качването на стартер отнема около 1-3 часа труд. Самият ремонт и рециклиране около 1-2 дена.

Ремонт на спирачна система

Важен съвет към всеки Шофьор за ваша безопасност правете превантивни прегледи на цялостната ви спирачна система!

Автосервиз смяна на Дискове и Накладки


Предлагаме пълен преглед и тест на спирачна система като включва оглед на всички маркучи и тръбички за корозии и дефекти, както и тяхната подмяна при нужда, тест на спирачните апарати. Проверка на спирачните дисковете и накладки за износвания, дефекти, ръбове.

Предлагаме пълно рециклиране на спирачни апарати:

Ремонт на спирачните тръбички и тяхната подмяна.
Смяна на дискове.
Подмяна на накладки.

Основни и текущи ремонти на двигател

Автосервиз Биг София Предлага основни и текущи ремонти по двигателя. Ремонтите се извършват от професионален механик с дългогодишен опит с двигатели с вътрешно горене. Не препоръчваме извършването на тези ремонти от некомпетентни хора или механици с малко опит защото има голям шанс да се получат непоправими дефекти след един несполучлив ремонт.

Основен и текущ ремонт на двигател


Предлагаме като услуги: Ремонт на Глава- ремонта включва демонтиране на главата на мотора след което се прави снимка за проверка дали няма пукнатини и ако няма дефекти се дава за шлайфане след което се сменят гумички на клапани и се полират леглата. После следва пасване на клапаните и регулиране.
Ремонт на ризи, бутала и сегменти- Този ремонт е по труден и отнема повече време. Разглабя се целия двигател след което е добре да се сменят и проверят и останалите компоненти основни и биелни лагери, колянов и разпределителен вал и ако е нужно да се подменят. Този
ремонт се налага когато са износени буталата и сегментите, а с тях и цилиндрите.